Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

8 τύποι Ελλήνων που συναντά κανείς στο αεροπλάνο

Όλοι μας έχουμε ταξιδέψει με αεροπλάνο προς/από την πατρίδα ή εσωτερικό προορισμό και πάντα μα πάντα υπάρχουν κάποιοι συνταξιδιώτες μας που αποτελούν μέρος του ταξιδιού μας. Δεν σημαίνει πως τους βρίσκει κανείς μόνο στην Ελλάδα, αλλά αποτελούν  αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας μας και δη στις αεροπορικές μεταφορές.

Ας τους δούμε λοιπόν:


1) Ο 'Είμαι χαλαρός και έχω ταξιδέψει 15000 φορές΄
Ή αλλιώς και 'Professional Rambo' των αιθέρων. Πάντα εμφανίζεται κουστουμαρισμένος στην πύλη αναχωρήσεως μόνος (η με συνάδελφο), πάντα έχει 2 τσάντες καμπίνας - μια για το λάπτοπ και μια για τα ρούχα του, και όταν δεχτεί κλήση φοράει το handsfree του iphone (ναι εκείνο το λευκό) και κάνει κύκλους ανάμεσα στους επιβάτες με το κινητό στο ένα χέρι και το άλλο χέρι στην τσέπη. Είναι αυτός ο τύπος που και ο κατακλυσμός του Νώε να γίνεται και οι επιβάτες να σταυροκοπιούνται, θα πληκτρολογεί ήρεμος στο (προ 2000) λαπτοπάκι του αψηφώντας τον κίνδυνο. Συνήθως διαβάζει Economist, Ναυτεμπορική, ή Καθημερινή και δεν πετάει πια Bussiness Class γιατί έχει αποκτήσει 150000 μίλια και έχει πρόσβαση στα Bussiness Lounge κάθε αεροπορικής συμμαχίας.
Επίσης: Κάνει check in μόνο με mobile boarding pass.




2) Ο 'Ξέρω όλο το αεροπλάνο'
Ναι εκείνος ο σπαστικός ο τύπος, τον συναντά κανείς κυρίως σε γραμμές εξωτερικού με Ελληνικές παροικίες (πχ Βρυξέλλες, Λονδίνο, Μόναχο) και πηγαίνει πάνω κάτω στο αεροπλάνο και συνομιλεί με 3-4 τουλάχιστον επιβάτες όρθιος. Είναι αυτός που όταν θες να πας τουαλέτα, θα τον βρεις μπροστά σου θα σου χαμογελάσει και μετά θα κάνει άκρη να περάσεις. Είναι επίσης εκείνος που όταν έρθει η ώρα να σου σερβίρουν ποτό, θα του κάνουν παρατήρηση να καθίσει κάτω και αυτός θα προσπαθήσει να πιάσει στις αεροσυνοδούς συζήτηση ή να τους πετάξει κανένα κρύο αστείο.




3) Η ανήξερη γιαγιά ή ο ανήξερος παππούς
Του/της αγόρασε και εκτύπωσε ο γιος ή η κόρη ένα εισιτήριο και τους είπαν να μπουν στο αεροπλάνο να έρθουν να τους δουν γιατί πολύ απλά είναι πιο γρήγορο απο το πλοίο η το τραίνο (ειδικά τώρα με την Ryanair ο παππούς ο Λευτέρης σιγά μην προτιμήσει την Anek). Συνήθως τους πετυχαίνεις σε εσωτερικά δρομολόγια. Ρωτάνε όλο τον κόσμο αν είναι στην σωστή πτήση (κάτι σαν να μπαίνουν σε αστικό λεωφορείο), ποια είναι η θέση τους (ρωτάνε τουλάχιστον 10 επιβάτες) και χωρίς να είναι αυτό αρκετό, ο κακομοίρης που θα κάτσει δίπλα τους θα μάθει την ιστορία του γενεαλογικού δέντρου της οικογένειας τους. Α και φυσικά αν τους περιμένουν στο αεροδρόμιο τίποτα συγγενείς θα στους συστήσουν και θα τους πουν ποσο ευγενικός ήσουν που τους βοήθησες. 
Το κύριο χαρακτηριστικό τους; Το Α4 τσαλακομένο χαρτί με τις οδηγίες γραμμένες από κάποιον συγγενή ώστε να μην χαθούν και βρεθούν σε λάθος χώρα.




4) Ο κακομοίρης ξενιτεμένος φοιτητής
Δεν τον καταλαβαίνεις τις περισσότερες φορές, αλλά σκάει με 23 και κάτι κιλά βαλίτσα τίγκα στα ταπεράκια από την Ελληνίδα μάνα (σπανακόπιτες, μπιφτέκια, σουτζουκάκια, παστίτσιο, φέτα, λάδι κλπ). Έτσι και αναφέρει στο bagage drop-off τι περιέχει η βαλίτσα είναι βέβαιο ότι τον πάνε μέσα. Συνήθως φοράει φούτερ και αθλητικό παπούτσι και όταν φτάσει στον προορισμό του παίρνει τηλέφωνο τον πατέρα του (για να μην τον πιάσει στην πάρλα η μητέρα του) και λέει ψιθυριστά 'ναι, έφτασα, εντάξει;Έλα γεια' και μετά γίνεται εξαφανιζόλ χωρίς να τον καταλάβει κανείς.

5) Η φοιτήτρια που πήρε όλο το σπίτι μαζί της
Αυτό το νέο είδος Έλληνα επιβάτη τον συναντάς ως επι το πλείστον σε Ryanair πτήσεις εσωτερικού (κυρίως Αθήνα-Θεσσαλονίκη) πριν η μετά τις γιορτές, έχει οπωσδήποτε μια πολύχρωμη χειραποσκευή, μια τσάντα ίσα με την χειραποσκευή της και άλλη μια βαλίτσα που την έχει δώσει για τσεκ-ιν και έχει (στάνταρ) υπερβεί το όριο. Συνήθως σκάει με φόρμα μαύρη και ροζ φούτερ για να μπει στο αεροπλάνο και μιλάει με την φίλη της την Μαρία στο τηλέφωνο όσο πιο δυνατά μπορεί μέχρι που όλη η πτήση ξέρει ποιος είναι με ποια και ποιος φλερτάρει ποιον στην παρέα της ή στο Τμήμα σπουδών της. Επίσης με το που κάτσει στην θέση της έχει βγάλει 150000 σέλφις για να τις ανεβάσει στο instagram με hashtag #fygameee #MariasTravelStories #Love2Fly 




6) Ο Ελληνάρας της τελευταίας στιγμής
Σκάει στην κυριολεξία 2 λεπτά πριν ανοίξει η πύλη γιατί αποφάσισε να πάρει το Χ95 από το Σύνταγμα το οποίο έφτανε μισή ώρα πριν την πτήση του και μέσα σε όλα αυτά πήγε στον Γρηγόρη του Ελ.Βενιζέλος αγόρασε μια Φρεντάρα (σκέτη) έκανε 2 τσιγάρα και μετά αποφάσισε να περάσει τον έλεγχο διαβατηρίων. Ο συγκεκριμένος τύπος Έλληνα επιβάτη αναγνωρίζεται  εύκολα όταν σε πτήσεις εκτός Ryanair ζητάει μπύρα Αλφα, φοράει mountain bike μαύρο γυαλί ηλίου και έχει ήχο κλήσης Παντελίδη ή Τερζή. Επίσης δεν γνωρίζει τι είναι το flight mode ενώ κουβαλάει πάντα σακ βουαγιαζ.




7) Ο ομογενής φλιπφλοπακιας
Ως επι το πλείστον Ελληνοαμερικάνος η Ελληνοαυστραλός, είναι τόσο χαρούμενος που έρχεται στο patrida που φοράει μόνο σαγιονάρες, σόρτς, καθρέφτη μπλέ γυαλί ηλίου και σου πιάνει συζήτηση με το καλημέρα γιατι δεν μπορεί να κρύψει την χαρά του. Συνήθως είναι ο Nikos από την Melbourne με καταγωγή από το Καστελόριζο και τον συναντάς σε connecting flights από Λονδίνο, Φρανκφούρτη, Μόναχο ή σε πτήση για Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο και Κρήτη. Σου πιάνει συζήτηση για την Κρίση και πως είναι τα πράγματα στην πατρίδα και στο τέλος καταλήγεις να μιλάς μαζί του θες δεν θες.

8) Το ζευγαράκι
Της είχε τάξει λαγούς και πετραχήλια, ταξίδια στην ΝΥ, Λόνδρες, Παρίσια, Βερολίνα μέχρι και στο φεγγάρι της είπε μια μέρα ότι θα την πάει. Ελα ντε όμως που η Ελληνίδα γυναίκα δεν είδε φως άστραψε και βρόντηξε, και έτσι κατέληξαν στην πτήση της Ryanair για Stansed άγρια χαράματα 6 το πρωί στο Βενιζέλος γιατί είδε η Ελληνίδα την προσφορά και απείλησε τον άντρα με βεντέτα αν δεν τα έκλεινε. Όταν μπαίνουν και κάθονται σέλφις αυτή, αγκαλιές και φιλιά αυτός.

Το κοινό χαρακτηριστικό όλων; 
Με το που πιάσει το μάτι τους το προσωπικό εδάφους να πηγαίνει προς την πύλη, σηκώνονται όλοι σαν τα orcs για να πιασουν σειρά για την επιβίβαση. Δεν πα να λέει το προσωπικό εδάφους ' ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΕΙΡΕΣ ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 30', ο Έλληνας επιβάτης στην θέση 5Β θα τρέξει να πιάσει θέση στην ουρά.

Και η νοσταλγία
Δεν υπάρχει Έλληνας του εξωτερικού που όταν έχει λείψει καιρό από την πατρίδα και δεί το αεροπλάνο της Aegean (παλιότερα της Ολυμπιακής) να μην νιώθει ένα αίσθημα συναισθηματικής χαράς. Ειδικά όταν έρθει η ώρα και αντικρίσει την όμορφη Ελληνίδα αεροσυνοδό να σου λέει 'Γεία σας, καλημέρα σας!' κατά την είσοδο στο αεροπλάνο, αρχίζει το ταξίδι της επιστροφής.



Καλά ταξίδια και κάντε tag τους φίλους σας εαν πιστεύετε ότι ανήκουν σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες 

Leon Marc


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου